Acupunctuur tegen migraine

Home -> Middelen tegen migraine -> Acupunctuur tegen migraineacupunctuur tegen migraine

Acupunctuur is een van ’s werelds oudste medische technieken, waar men onder andere in China al meer dan 2000 jaar gebruik van maakt. Het is een therapie die ook door de (aanvullende) ziektekostenverzekering gedekt wordt. Acupunctuur wordt voor zeer veel gezondheidsklachten gebruikt en kan vooral bij chronische pijn veel verlichting brengen. Ook in het geval van een behandeling tegen migraine blijkt uit de gebruikerservaringen dat het voor flink wat verlichting kan zorgen.

Acupunctuur is een traditionele Chinese medische behandelingsmethode die gericht is op het stimuleren van enkele van de meer dan 800 vitale energiepunten in het lichaam met behulp van naaldjes met de dikte van een haar. De behandeling is bedoeld om de doorstroming van chi (levensenergie) te bevorderen en het zelf genezend vermogen van het lichaam op deze manier te stimuleren.

Het doel van acupunctuur tegen migraine

Chi (uitgesproken als tsjie), of levensenergie stroomt door de meridianen en energiepunten van het lichaam. Belemmering van deze stroom kan leiden tot klachten en pijn in het lichaam. Deze stroom kan worden belemmerd door ziekte, een slecht eetpatroon, stress en depressies, de weersomstandigheden en verschillende andere externe factoren. Een voorbeeld van een belemmerende factor is natuurlijk ook de migraine.

De meeste acupuncturisten stellen met hun patiënten een compleet plan op om zowel de blokkades ( bijv. migraine ) als de oorzaak van de blokkades op te heffen. Deze plannen bevatten dan ook vaak een aanpassing van levensstijl zoals dieet en overige aanpassingen om het wel en wee van de patiënt te verbeteren. Vaak is stress en depressies ook een zeer grote oorzaak van blokkades.

Juiste toepassing van acupunctuur tegen migraine

Migraine patiënten moeten aan de acupuncturist precies vertellen waar de pijn vandaan komt om de juiste plek te kunnen behandelen. De exacte plek is zeer belangrijk vanwege de grote hoeveelheid acupunctuur punten in het hoofd, het gezicht en de nek. De behandeling moet dan ook worden toegepast op de plek waar de migraine het ergst is.

Migrainepatiënten kunnen baat hebben bij acupunctuur behandelingen voor langere termijn bij een acupuncturist die gespecialiseerd is in de behandeling van hoofdpijn. Vaak komt er dan een lange termijn plan bij kijken. Sommige migrainepatiënten ervaren al snel verlichting door acupunctuur, maar er zijn er ook zat die slechts na maanden enigszins verlichting ervaren.

 

KLIK HIER VOOR MIJN UNIEKE METHODE OM MIGRAINE
DEFINITIEF TE STOPPEN

 

Of schrijf u hieronder in om op de hoogte te blijven van alle nieuwe informatie over acupunctuur tegen migraine en meer... :

naam:

email:
 

Laatste ervaringen 

 
  wat een ervaring
Hallo Johan,

Pas vanaf week 2 ben ik ook echt oefeningen en adviezen op gaan volgen. De eerste resultaten worden al merkbaar! In plaats van meerdere aanvallen per week zijn het er nu slechts enkelen. Ik heb zeker hoop dat het er de komende weken NOG minder worden.

Bedankt dat je dit zo uitgebreid hebt uitgewerkt.

Nogmaals bedankt!

Johan de V. - RotterdamDeel deze pagina op:

 
 
 
  Copyright © 2021 stopmigraine.be | Disclaimer | Links | Design by YOURwebstek