Botox tegen migraine

Home -> Middelen tegen migraine -> Botox tegen migraine

Botox staat, zoals iedereen weet, bekend als een middel om de huid strakker te trekken. Maar wist u dat het middel tegenwoordig ook als migraine behandeling gebruikt wordt? En dan doel ik niet op de vergroting van zelfvertrouwen ;-) . Migrainepatiënten die rimpels op hun voorhoofd lieten behandelen met botox ontdekten namelijk een onverwachte positieve bijwerking: Namelijk dat ze minder last hadden van migraine dan voorheen.

Botox, ook botulinum toxine type A genoemd, is een neurotoxine en staat het meest bekend om zijn gebruik bij het wegwerken van rimpels. Het middel werd in 1989 officieel goedgekeurd als een behandeling voor spieraandoeningen in de ogen. Het cosmetische gebruik van botox kwam pas later.

Werking van botox tegen migraine

Botox verzwakt of verlamt de spieren door de afgifte van de zogenaamde neurotransmitter acetylcholine (ACh) te stoppen of te vertragen. Deze transmitter zendt het signaal van zenuw naar zenuw die de spierspanning in gang zet. Als de productie hiervan wordt geremd ontspannen de spieren, inclusief de spieren die de rimpels veroorzaken, waardoor de rimpels minder zichtbaar worden.

 

KLIK HIER VOOR MIJN UNIEKE METHODE OM MIGRAINE
DEFINITIEF TE STOPPEN

 

Acetylcholine is ook een neuromodulator. Dit betekent dat deze transmitter ook van invloed is op hoe andere neurotransmitters functioneren. ACh prikkelt en kalmeert afwisselend de zenuwuiteinden, en heeft daarnaast het vermogen om de prikkeling bij migraine patiënten te onderdrukken. Een theorie over het veroorzaken van migraine door botox zegt dat het mogelijk is dat migraine wordt veroorzaakt door een stortvloed van zenuwprikkelingen in de hersenen. Dit stimuleert op zijn beurt de overgevoeligheid van de zenuwen, waardoor men in een negatieve visuele cirkel terecht komt.

Botulinum toxine is dezelfde stof die botulisme veroorzaakt in bedorven voedsel. Bij medisch gebruik wordt het toxine rechtstreeks geïnjecteerd in de spieren en wordt het niet opgenomen in de bloedbaan. De dosis toxine die nodig is om botulisme (door bedorven voedsel) te veroorzaken is aanzienlijk groter dan gebruikt wordt in deze medische toepassingen.

Net als de meeste profylactische migraine behandelingen kan het enkele weken duren voordat de Botox injecties effectief zijn. Uit het onderzoek bleek dat bij 60-90% van de deelnemers die aan het onderzoek mee deden de botox effectief heeft gewerkt als middel tegen migraine. Voorwaarden zijn wel dat er minimaal drie maanden tussen de verschillende botox behandelingen moet zitten en de effecten zouden in dat geval tien tot dertien weken werkzaam zijn.

Nadelen van botox tegen migraine

Ondanks dat het allemaal heel mooi en aardig klinkt is botox tegen migraine momenteel nog altijd niet officieel goedgekeurd als effectieve migraine behandeling en kleven er nog een aantal grote nadelen aan zoals mogelijke bijwerkingen op uw migraine die verder nooit zijn onderzocht.
Verder betreffen het enorm prijzige behandelingen die wellicht door het gebruik van andere middelen tegen migraine helemaal niet nodig blijken te zijn…

 

KLIK HIER VOOR MIJN UNIEKE METHODE OM MIGRAINE
DEFINITIEF TE STOPPEN

 

Schrijf u hieronder in om op de hoogte te blijven van alle nieuwe informatie over botox tegen migraine en meer... :

naam:

email:
 

Laatste ervaringen 

 
  wat een ervaring
Hallo Johan,

Pas vanaf week 2 ben ik ook echt oefeningen en adviezen op gaan volgen. De eerste resultaten worden al merkbaar! In plaats van meerdere aanvallen per week zijn het er nu slechts enkelen. Ik heb zeker hoop dat het er de komende weken NOG minder worden.

Bedankt dat je dit zo uitgebreid hebt uitgewerkt.

Nogmaals bedankt!

Johan de V. - RotterdamDeel deze pagina op:

 
 
 
  Copyright © 2021 stopmigraine.be | Disclaimer | Links | Design by YOURwebstek