De migraine behandeling

Home -> Middelen tegen migraine -> De migraine behandelingmigraine behandeling

Maar al te vaak krijg ik via de mail vragen over wat nu een goede migraine behandeling voor de betreffende persoon is. Vaak is deze vraag enorm moeilijk te beantwoorden omdat vrijwel iedere persoon die te maken heeft met migraine een unieke vorm van migraine, een unieke voorgeschiedenis van migraine en unieke migraine triggers heeft.

Om deze reden zal ik proberen dit artikel wat algemener te houden door wat meer te sturen op factoren die van invloed zijn op het ontstaan van migraine en de beste aansluitende migraine behandeling hiervoor.

De enorme behoefte aan goede migraine behandeling

Dagelijks ervaren circa 20 miljoen mensen in Europa de verschrikkelijke effecten van migraine. Allemaal mensen die op zoek zijn naar een juiste behandeling van deze migraine. Hieronder vindt u dan ook een overzicht van de meest voorkomende klachten van migraine en de factoren die hierop van toepassing zijn.

  1. De meeste mensen die te maken hebben met een bepaalde vorm van migraine zijn van mening dat een migraine in gang wordt gezet door een bepaalde gebeurtenis of onder bepaalde omstandigheden. Voor het overgrote merendeel van de mensen is dit het weer. Een op de vijf migrainepatiënten geeft aan dat het weer van invloed is op zijn of haar migraine. Helaas is de techniek nog altijd niet in staat om de natuur te beïnvloeden dus voor de 20% van de mensen die aangeeft dat dit de hoofdoorzaak is, is er nog geen directe migraine behandeling beschikbaar.

  2. De tweede meest genoemde factor die van invloed is op migraine zijn de maaltijden. 18% Van de migrainepatiënten geeft aan dat het overslaan van een maaltijd een vrijwel zekere migraineaanval tot gevolg heeft. De beste behandeling van migraine voor deze mensen is dan ook om maaltijden op vaste tijdstippen in te plannen en hier ook strikt aan vast te houden.

  3. Hierna volgt stress en depressies als veelgehoorde oorzaak van migraine. Bijna 17% van de patiënten geeft aan migraine te ervaren rond periodes van stress. Helaas is stress de laatste jaren enorm aan het toenemen binnen de huidige hectische maatschappij met de dito economische situatie. Het is dan ook de verwachting dat migraine door stress de komende jaren hoger in de lijst zal gaan stijgen van meest gehoorde oorzaken van migraine.

  4. 16% Van de mensen met migraine geeft aan dat alcohol een grote invloed heeft op het wel of niet opkomen van een aanval. Je hoeft er zelf natuurlijk geen deskundige voor te zijn om te bepalen wat de beste migraine behandeling is tegen deze oorzaak van migraine...: Drink gewoon minder alcohol!

  5. Ook voedsel speelt een belangrijke rol in het ontstaan van een migraine. Overgevoeligheid voor bepaalde voeding is bij 15% van de migrainepatiënten van grote invloed bij het ontstaan van hun migraine. Om erachter te komen welke voedingsmiddelen een negatief effect hebben, is het aan te bevelen om een zogenaamd migraine dieet te volgen. In mijn eerdere artikel heb ik hier reeds uitvoerig informatie over opgeschreven. Met een migraine dieet zijn veel mensen in staat om de voedingsstoffen die verantwoordelijk zijn voor de aanval boven water te krijgen.

  6. En om de lijst af te sluiten komen we met een puur vrouwelijke klacht: Migraine tijdens de menstruatie of migraine tijdens de zwangerschap. Bij ongeveer 13% van de mensen is de menstruatie verantwoordelijk voor de migraine klachten. Verhoudingsgewijs is dit natuurlijk een hoog aantal, aangezien uitsluitend vrouwen hiermee te maken krijgen, terwijl de rest van de klachten ook bij mannen kan spelen. De meeste vrouwen proberen migraine rondom de migraine te accepteren omdat het volgens hen toch niet iets is waar wat aan gedaan kan worden. Maar dit is niet waar. Een goede en afgestemde migraine behandeling is wel zeker mogelijk.

Sinds een tijdje is er namelijk een afgestemd migraine programma beschikbaar waarmee u uw migraine volledig onder controle kan houden. Voor meer informatie over dit programma verwijs ik u graag door naar mijn speciale pagina.

 

KLIK HIER VOOR MIJN UNIEKE METHODE OM
MIGRAINE DEFINITIEF TE STOPPEN

 

Wilt u vooraf geheel gratis en vrijblijvend als eerste op de hoogte gehouden worden over alles wat te maken heeft met migraine? Schrijf u dan aan de rechterkant in op mijn nieuwsbrief en zorg dat u als eerste nieuwe informatie over allerlei onderwerpen rondom migraine via de e-mail ontvangt. Verschillende symptomen, de verschillende triggers of mogelijke oplossingen, alles komt aan bod.

Schrijf u hieronder in om op de hoogte te blijven van alle nieuwe informatie over de juiste migraine behandeling en meer... :

naam:

email:
 

Laatste ervaringen 

 
  wat een ervaring
Hallo Johan,

Pas vanaf week 2 ben ik ook echt oefeningen en adviezen op gaan volgen. De eerste resultaten worden al merkbaar! In plaats van meerdere aanvallen per week zijn het er nu slechts enkelen. Ik heb zeker hoop dat het er de komende weken NOG minder worden.

Bedankt dat je dit zo uitgebreid hebt uitgewerkt.

Nogmaals bedankt!

Johan de V. - RotterdamDeel deze pagina op:

 
 
 
  Copyright © 2021 stopmigraine.be | Disclaimer | Links | Design by YOURwebstek