Yoga tegen migraine

Home -> Middelen tegen migraine -> Yoga tegen migraineyoga tegen migraine

Uitrekken, rustig ademhalen en buigingen maken…. Van geen van deze activiteiten wordt iemand die aan migraine lijdt waarschijnlijk erg vrolijk, maar voor een goed resultaat om migraine te verminderen zou ik u deze yoga oefeningen tegen migraine toch eens te overwegen.

Yoga is een fysieke en psychologische discipline die van oorsprong uit India komt. De meest beoefende moderne yoga in het Westen is hatha yoga, dat vooral betrekking heeft op het zogenaamde ‘asanas’ (houdingen), pranayama (ademhalingsoefeningen) en de welbekende meditatie.

Yoga is een uitstekende bewezen manier om stress en depressies, waar voor veel mensen de oorzaak van hun migraine ligt, en de spanning in het lichaam te verlichten. Actief en regelmatig in de weer zijn met een niet al te zwaar yoga- of fitnessprogramma helpt bij veel migrainepatiënten de frequentie en de ernst van hun hoofdpijn aanzienlijk te verminderen. Dit maakt yoga of lichte fitness dan ook een uitstekende remedie voor migrainepatiënten die zowel minder hoofdpijn als minder medicatie tegen de migraine in hun leven willen.

KLIK HIER VOOR MIJN UNIEKE PROGRAMMA OM MIGRAINE TE STOPPEN

De juiste basis van yoga tegen migraine

Zoals met elk oefenprogramma, is het voor migrainepatiënten aan te raden een arts te raadplegen voordat hij of zij begint met yoga tegen migraine of een ander vergelijkbaar licht fitness programma. Home fitness video's en boeken over yoga zijn goede middelen voor beginners, maar moeten zeker niet als énige middel gezien worden door migrainepatiënten die willen starten met yoga.

Veel poses kunnen bij verkeerde toepassing de kans op hoofdpijn aanzienlijk verhogen. Migrainepatiënten die serieus van plan zijn yoga te gaan nemen als een aanvulling op hun behandeling van migraine moeten een afspraak met een deskundige yoga-instructeur maken om hun conditie te bespreken en van daaruit bekijken wat voor poses passend zijn in hun situatie. Als ze een boek hebben over yoga, adviseer ik ook altijd om het boek mee te brengen naar de yoga instructeur om te laten bepalen of het boek passend is voor het gestelde doel.

Heel veel succes met deze methode tegen migraine en ik zie uw eventuele ervaringen met yoga tegen migraine graag van u tegemoet via de mail!

Schrijf u hieronder in om op de hoogte te blijven van alle nieuwe informatie over yoga tegen migraine en meer... :

naam:

email:
 

Laatste ervaringen 

 
  wat een ervaring
Hallo Johan,

Pas vanaf week 2 ben ik ook echt oefeningen en adviezen op gaan volgen. De eerste resultaten worden al merkbaar! In plaats van meerdere aanvallen per week zijn het er nu slechts enkelen. Ik heb zeker hoop dat het er de komende weken NOG minder worden.

Bedankt dat je dit zo uitgebreid hebt uitgewerkt.

Nogmaals bedankt!

Johan de V. - RotterdamDeel deze pagina op:

 
 
 
  Copyright © 2021 stopmigraine.be | Disclaimer | Links | Design by YOURwebstek