Migraine prodromen

Home -> Migraine symptomen -> Migraine prodromenmigraine prodromen

Migraine prodromen zijn een voorgevoel of waarschuwing vanuit het lichaam dat een migraine in aantocht is. Prodromen kunnen overal en te allen tijde optreden. Zo zijn er een hoop migrainepatiënten die ze slechts een paar minuten voor het begin van de migraine voelen, maar zijn er ook patiënten die ze al dagen van tevoren opmerken.

Veelvoorkomende migraine prodromen

Hoewel niemand weet wat de specifieke oorzaak van deze prodromen is, lijkt het erop dat ze deel uitmaken van neuro chemische veranderingen in de hersenen die optreden voor een de migraine. Ongeveer 60% van alle migrainepatiënten ervaart een vorm van een van de volgende prodromen.

  • Migraine Aura’s

Een Migraine aurais een visuele vorm van prodromen waarbij mensen dingen zien die er in werkelijkheid niet zijn. Dit kunnen bijvoorbeeld lichtflitsen of halo's rond objecten zijn. Dit type prodroom is zeldzaam en komt daardoor bij slechts 25% van alle migrainepatiënten voor.
  • Emotionele veranderingen

Veel migrainepatiënten ervaren stemmingswisselingen voorafgaand aan een migraineaanval. Sommige mensen voelen zich euforisch en opgewekt, anderen ervaren moedeloosheid en weer anderen ervaren opvallende prikkelbaarheid of ongeduld.
  • Stofwisseling veranderingen

Sommige migrainepatiënten beschrijven hun prodroom ervaring als een enorme piek in energieniveaus gedurende de dag voorafgaand aan de migraine. Zo voelen ze zich bijvoorbeeld vermoeid of lusteloos omdat ze constant gapen voorafgaand aan de migraine.
  • Verandering van eetlust

Een deel van de migrainepatiënten verliest hun eetlust of krijgt juist een vraatzuchtige dag of nacht voor de hoofdpijn begint. Weer anderen merken juist dat ze alleen de neiging hebben te hunkeren naar eten voorafgaand aan een migraine.
  • Slaap veranderingen

Migraine en slapeloosheid is een veelvoorkomend prodroom symptoom voor veel migrainepatiënten en zorgt ervoor dat je moeilijk in slaap kan vallen. Een tegenovergesteld effect is juist vermoeidheid en moeite met wakker worden voorafgaand aan een migraine waar een ander groot deel van de migrainepatiënten mee te maken heeft.

Migraine is vaak moeilijk te diagnosticeren en te behandelen omdat, voor zover aanwezig, geen twee migraine patiënten dezelfde prodromen ervaren. Ook ervaren veel migrainepatiënten de migraine symptomen op verschillende tijdstippen waardoor het moeilijk aan te geven is of er ook werkelijk sprake is van een prodroom.

 

KLIK HIER VOOR MIJN UNIEKE METHODE OM
MIGRAINE DEFINITIEF TE STOPPEN

 

Of schrijf u hieronder in om op de hoogte te blijven van alle nieuwe informatie over migraine prodromen en meer... :

naam:

email:
 

Laatste ervaringen 

 
  wat een ervaring
Hallo Johan,

Pas vanaf week 2 ben ik ook echt oefeningen en adviezen op gaan volgen. De eerste resultaten worden al merkbaar! In plaats van meerdere aanvallen per week zijn het er nu slechts enkelen. Ik heb zeker hoop dat het er de komende weken NOG minder worden.

Bedankt dat je dit zo uitgebreid hebt uitgewerkt.

Nogmaals bedankt!

Johan de V. - RotterdamDeel deze pagina op:

 
 
 
  Copyright © 2021 stopmigraine.be | Disclaimer | Links | Design by YOURwebstek