Migraine en zwangerschap

Home -> Migraine symptomen -> Migraine en zwangerschap

Zwangerschap leidt, zoals u weet, tot uiteenlopende ongemakken. Zo kunt u zich ongemakkelijk voelen met het extra gewicht dat u iedere dag meesleept, maar ook migraine behoort tot een veelvoorkomend ongemak tijdens de zwangerschap. Zwangerschap leidt er vaak toe dat vrouwen voor de eerste keer in aanraking komen met migraine. Vrouwen die reeds migraine hadden, ervaren vaak een verhoging van de migraine klachten tijdens de zwangerschap.

Migraine is een zeer ernstige hoofdpijn, die veroorzaakt wordt door verwijding van de bloedvaten. Buiten deze verwijding kan het ook gerelateerd zijn aan stress en depressies of veranderingen van het hormonale stelsel. Onderzoekers zijn het erover eens dat gedurende de zwangerschap het oestrogeen niveau daalt. Dit zorgt er vervolgens voor dat het niveau van serotonine ook daalt. Een verlaagd serotonine niveau zorgt ervoor dat u eerder en heftiger pijn zult voelen, waaronder dus hoofdpijn als gevolg van migraine.

Migraine begint vaak met een drukkend gevoel aan de zijkant van het hoofd dat langzaamaan steeds heftiger wordt. Vaak gaat het gepaard met misselijkheid en braken. Er zijn ook vrouwen die aura migraine verschijnselen ervaren voor de daadwerkelijke migraine begint. Een aura bestaat vaak uit het zien van flitsen of een licht tintelend gevoel in de vingers. Dit kan een voorbode zijn van een migraine.

Invloed van migraine tijdens de zwangerschap

Migraine tijdens de zwangerschap is niet iets waar u zich meteen zorgen om hoeft te maken. Het heeft geen directe invloed op de ontwikkeling van de baby. Echter is het wel belangrijk om een dokter te raadplegen wanneer de aanvallen vaker en heftiger voor komen. Migraine die gepaard gaat met een wazig zicht of tijdelijke blindheid is niet iets om voort te laten kabbelen. Dit kunnen namelijk symptomen zijn van andere medische problemen zoals pre-eclampsie.

 

KLIK HIER VOOR MIJN UNIEKE METHODE OM
MIGRAINE DEFINITIEF TE STOPPEN

 

Om migraine tijdens de zwangerschap tegen te gaan, wordt aanbevolen om geen oude kaas te eten en zwaar geconserveerd voedsel te mijden. Voedsel kan gedurende deze periode van grote invloed zijn op uw migraine In plaats daarvan wordt aanbevolen om vooral verse etenswaren te nemen. Veel chocolade en dranken met cafeïne zijn ook uit den boze. Deze voedingsmiddelen staan namelijk bekend als ‘migraine triggers’.
Ontspanningsoefeningen blijken al jaren enorm goed te werken tegen migraine. Het is daarbij wel raadzaam om ontspanningsoefeningen uit te voeren die geschikt zijn voor zwangere vrouwen. Een voorbeeld hiervan is yoga tegen migraine. Buiten de ontspanningsoefeningen is voldoende rust en ontspanning belangrijk aangezien stress een belangrijke veroorzaker van migraine kan zijn.

Migraine medicijnen tijdens de zwangerschap

Sommige doktoren schrijven Tylenol voor aan vrouwen die lijden aan migraine tijdens de zwangerschap. Er zijn echter ook doktoren die de inname van medicijnen tegen migraine tijdens de zwangerschap zoveel mogelijk mijden. Indien u tijdens uw zwangerschap geen pijnstillende medicatie voorgeschreven heeft gekregen, maar toch zeer veel hoofdpijn ervaart, is het zeer belangrijk dat u tijdens de zwangerschap geen aspirine of ibuprofen mag hebben!! Deze medicijnen kunnen namelijk van invloed zijn op de ontwikkeling en groei van de baby.

In plaats daarvan adviseer ik om in geval van migraine in een donkere en stille kamer te gaan liggen en te proberen om te ontspannen. Ook zijn er veel vrouwen die verlichting vinden door koude kompressen op hun hoofd te leggen of door een koude douche te nemen. Verder is het luisteren naar rustige en kalmerende muziek altijd goed om ontspannen te worden.

Een tip is om tijdens de zwangerschap een soort ‘migraine dagboek’ bij te houden en hierin bij te houden welke symptomen u ervaart die van invloed lijken te zijn op migraine. Verder is het belangrijk om te noteren wanneer, hoe vaak en hoe lang de migraines voorkomen. Dit is belangrijke informatie om de migraine tijdens een zwangerschap zo veel mogelijk trachten te voorkomen.

Succes en alvast heel veel geluk toegewenst met uw aankomende baby!

 

KLIK HIER VOOR MIJN UNIEKE METHODE OM
MIGRAINE DEFINITIEF TE STOPPEN

 

Of schrijf u hieronder in om op de hoogte te blijven van alle nieuwe informatie over migraine tijdens de zwangerschap en meer... :

naam:

email:
 

Laatste ervaringen 

 
  wat een ervaring
Hallo Johan,

Pas vanaf week 2 ben ik ook echt oefeningen en adviezen op gaan volgen. De eerste resultaten worden al merkbaar! In plaats van meerdere aanvallen per week zijn het er nu slechts enkelen. Ik heb zeker hoop dat het er de komende weken NOG minder worden.

Bedankt dat je dit zo uitgebreid hebt uitgewerkt.

Nogmaals bedankt!

Johan de V. - RotterdamDeel deze pagina op:

 
 
 
  Copyright © 2021 stopmigraine.be | Disclaimer | Links | Design by YOURwebstek