Onderzoek naar migraine

Home -> Migraine symptomen -> Onderzoek naar migraineonderzoek naar migraine

Migraine is een enorm gezondheidsprobleem. Enkele jaren geleden is het migraine- en hoofdpijn probleem nog door de Wereld Gezondheids Organisatie (WHO) tot een aanstaande wereldwijde ‘gezondheidsramp’ benoemd. In hetzelfde rapport werd migraine door de WHO als een van de top twintig gezondheidsklachten gerekend die zorgt voor arbeidsongeschiktheid en staat het probleem in de top tien van oorzaken tot invaliditeit.

Als gevolg van deze erkenning als wereldwijd gezondheidsprobleem is er de laatste jaren enorm veel onderzoek naar migraine gedaan. In dit artikel benoem ik enkele resultaten uit dit onderzoek naar migraine.

Deens onderzoek naar migraine

Artsen hebben lang beweerd dat een kind met twee ‘migraine ouders’ automatisch ook migraine zal krijgen. Wetenschappelijk is dit echter nooit onderbouwd. Een Deense studie van enkele jaren geleden waarbij het verband tussen migraine en tweelingen getest werd, gaf aan dat migraine zonder migraine aura (gewone migraine) voor ongeveer 61% genetisch bepaald is. De overige 39% werd toegeschreven aan ‘overige’ genetische factoren, waardoor migraine voor een deels als zijnde genetisch bestempeld kan worden. Deze studie toonde verder aan dat migraine een multi-genetische aandoening is, wat betekent dat verschillende genen of combinaties van genen nodig zijn om de aandoening erfelijk te maken.

KLIK HIER VOOR MIJN UNIEKE PROGRAMMA OM MIGRAINE TE STOPPEN

Onderzoek van eigen bodem

Een Nederlandse studie uit 2003 toonde aan dat een subtype van migraine, het zogenaamde familiaire hemiplegische migraine, een ervingspatroon laat zien in maar liefst 75% van de gevallen maar dat ‘normale migraine’ aanzienlijk complexer in elkaar zit qua erfelijkheid.

Een onderzoekscentrum in Australië beweerde enkele jaren terug vooruitgang te boeken in het lokaliseren van genetische verbanden voor migraine. Onderzoekers zijn namelijk met een onderzoek bezig waarbij meerdere generaties van migrainepatiënten binnen dezelfde familie jaren gevolgd worden. Volgens de betreffende onderzoekers hebben ze drie verschillende genetische regio’s geïdentificeerd rondom chromosomen 1, 19 en X die genen met een verhoogde migraine gevoeligheid herbergen. Verder onderzoek zou op den duur wellicht voor een medische migraine behandeling kunnen zorgen.

Schrijf u hieronder in om op de hoogte te blijven van alle nieuwe informatie over onderzoek naar migraine en meer... :

naam:

email:
 

Laatste ervaringen 

 
  wat een ervaring
Hallo Johan,

Pas vanaf week 2 ben ik ook echt oefeningen en adviezen op gaan volgen. De eerste resultaten worden al merkbaar! In plaats van meerdere aanvallen per week zijn het er nu slechts enkelen. Ik heb zeker hoop dat het er de komende weken NOG minder worden.

Bedankt dat je dit zo uitgebreid hebt uitgewerkt.

Nogmaals bedankt!

Johan de V. - RotterdamDeel deze pagina op:

 
 
 
  Copyright © 2021 stopmigraine.be | Disclaimer | Links | Design by YOURwebstek