Aan het werk met migraine

Home -> Migraine symptomen -> Werken met migraine?werken met migraine

U kent het wel: U heeft weer eens een migraineaanval terwijl u op het punt staat naar het werk te gaan of ervaart de symptomen van migraine die hierop wijzen… Wat kunt u het beste doen in zo’n situatie?

Het is soms lastig om tijdens symptomen van migraine een definitief besluit te nemen om wel of niet te gaan werken. U ervaart pijn, voelt u niet goed en bovendien heeft u het idee niet helder te kunnen denken. Het vermogen om te kunnen bepalen wanneer u wel of niet de deur uit kunt tijdens migraine of de betreffende symptomen is een belangrijk onderdeel om te leren uw toestand onder controle te krijgen. Hieronder vindt u enkele zaken die u in overweging kunt nemen wanneer u beslist wel of niet de deur uit te gaan…

Allereerst: Hoe voelt u zich?

Ja, u heeft een migraine, maar kunt u normaal functioneren? Door de (waarschijnlijk) vele migraineaanvallen uit het verleden bent alleen u in staat uw hoofdpijnpatroon te voorspellen, dus ziet het ernaar uit dat het beter of juist slechter wordt vanaf dit moment? En hoe voelt u zich op dit moment tijdens de migraine symptomen? Voelt u zich opgewekt genoeg om ook echt te willen functioneren ondanks de hoofdpijn?

 

KLIK HIER VOOR MIJN UNIEKE METHODE OM
MIGRAINE DEFINITIEF TE STOPPEN


Wat voor medicijnen heeft u genomen?

Bedenk vooraf goed welke medicijnen tegen migraine u reeds heeft ingenomen. Heeft u slechts een paracetamol ingenomen of een veel sterker middel? In het geval van voorgeschreven medicatie tegen migraine, is het belangrijk om de gebruiksaanwijzing te lezen om te controleren wat de effecten op autorijden en het besturen van machines is. In het geval dit wordt afgeraden, is het wellicht in verband met risico’s slim om een dag thuis te blijven. Als u deze bijwerkingen nog niet heeft opgemerkt tijdens eerder gebruik kunt u de gok natuurlijk altijd wagen, maar wees u wel bewust van de risico’s van migraine symptomen.

Waarom?

Waarom beslis je dan toch om erop uit te gaan? Enerzijds is het natuurlijk een soort van verplichting om aan het werk te gaan. Zowel financieel als maatschappelijk. U geeft op uw werk namelijk geen positief signaal af wanneer u regelmatig ziek thuis blijft. Regelmatig ziek zijn gaat ook onder collega’s opvallen en kan nadelige gevolgen hebben voor uw contractduur op uw werk. Uit onderzoek is namelijk niet voor niets gebleken dat werkgevers ieder jaar 5,4 miljoen ziektedagen en 1,5 miljard euro mislopen als gevolg van verminderde productiviteit van migrainepatiënten. Als u het gevoel heeft echt niet te kunnen werken met de migraine symptomen, is het slim hieraan toe te geven. Er is niets zo lastig om heel de dag met zware aanvallen te lopen en halverwege de dag huiswaarts te moeten keren door de migraine. Neem deze beslissing dan ook verantwoord!

Uit eigen ervaring weet ik dat het vaak een lastige keuze is wanneer migraine symptomen opkomen wanneer u op het punt staat naar uw werk te gaan. Daarom is het ook zo belangrijk uw migraine te leren begrijpen om deze op termijn ook onder controle te kunnen houden en zo de enige juiste persoonlijke keuze te kunnen maken.

 

KLIK HIER VOOR MIJN UNIEKE METHODE OM
MIGRAINE DEFINITIEF TE STOPPEN

 

Of schrijf u hieronder in om op de hoogte te blijven van al mijn nieuwe informatie over migraine:

naam:

email:
 

Laatste ervaringen 

 
  wat een ervaring
Hallo Johan,

Pas vanaf week 2 ben ik ook echt oefeningen en adviezen op gaan volgen. De eerste resultaten worden al merkbaar! In plaats van meerdere aanvallen per week zijn het er nu slechts enkelen. Ik heb zeker hoop dat het er de komende weken NOG minder worden.

Bedankt dat je dit zo uitgebreid hebt uitgewerkt.

Nogmaals bedankt!

Johan de V. - RotterdamDeel deze pagina op:

 
 
 
  Copyright © 2021 stopmigraine.be | Disclaimer | Links | Design by YOURwebstek