Koffie, cafeine en migraine

Home -> Migraine triggers -> Koffie, cafeine en migraineCafeine en migraine

Veel migrainepatiënten hebben een haat-liefdeverhouding met cafeine en koffie. Voor het ene deel van de patiënten helpt de vasoconstrictor in cafeïne, wat een bloedvat vernauwende werking heeft, de pijn van migraine te verlichten. Voor het andere deel van de patiënten zorgt het juist voor het verergeren van de hoofd hoofdpijn. De relatie tussen cafeïne en migraine is daarom ook allesbehalve eenduidig.

Voor cafeine verslaafden die ontdekken dat hun dagelijkse kopje koffie een oorzaak van migraine is, ligt het probleem van cafeïne bijzonder gevoelig. Mensen die regelmatig grote hoeveelheden cafeïne consumeren krijgen vaak te maken met ontwenningsverschijnselen zoals hoofdpijn als ze hun reguliere dosis cafeïne of koffie niet krijgen. Wanneer mensen die veel koffie drinken en aanleg hebben om migraine te krijgen beslissen te stoppen met het drinken ervan, zal de hoofdpijn onherroepelijk verergeren.

Verminder de hoeveelheid koffie ten gunste van uw migraine

Veel mensen denken dat zelfs het kleinste beetje cafeïne al een migraine kan veroorzaken, maar dit blijkt vaak enigszins overdreven te zijn. Normaal gesproken wordt cafeïneverslaafden wel aangeraden om hun cafeïneconsumptie langzaam aan te verminderen. Op deze manier zal hun lichaam wennen aan de lagere cafeïneconsumptie en op den duur niet meer om cafeïne vragen.

Veel pijnstillers tegen migraine bevatten cafeïne. De bloedvat vernauwende werking van cafeïne helpt migraine pijn voor sommige mensen te verlichten. Een gangbare theorie over wat er precies gebeurt in het hoofd tijdens een migraine stelt dat bloedvaten in de slaap ontstoken raken tijdens een aanval en bloedvat vernauwing zou de ontsteking verminderen. Een andere mogelijke reden om cafeïne in een migraine medicijn toe te voegen, is als een aanvulling op de belangrijkste pijnstillers. Studies hebben aangetoond dat veel pijnstillers een groter effect hebben wanneer het gecombineerd wordt met cafeïne. De reden hiervan is echter niet bekend.

Meer producten met cafeïne dan u denkt

Cafeïne komt voor in producten waarvan u het wellicht helemaal niet verwacht. Migrainepatiënten die gevoelig zijn voor cafeïne (niet allemaal) moeten daarom alert zijn en goed de voedingslabels lezen. Iedereen weet dat er in dranken zoals koffie en cola cafeïne zit, maar cafeïne wordt ook veel gebruikt in allerlei frisdranken en zelfs voeding!

KLIK HIER VOOR MIJN UNIEKE PROGRAMMA OM MIGRAINE TE STOPPEN

Ook in chocolade zit veel cafeïne. Hoe donkerder de chocolade hoe meer cafeïne de chocolade bevat. Cafeïne zit ook in veel pijnstillers die bij de drogist te koop zijn en het is hierop vaak niet duidelijk aangegeven of het cafeïne bevat. Migrainepatiënten wordt daarom aanbevolen vooral goed op te letten op de cafeïne in medicijnen tegen migraine die bij de drogist verkocht worden. Wanneer je merkt dat je van bepaalde pijnstillers juist aanvallen krijgt, is het beter om meteen te stoppen met de pijnstillers.

Schrijf u hieronder in om op de hoogte te blijven van alle nieuwe informatie over koffie, cafeine en migraine en meer... :

naam:

email:
 

Laatste ervaringen 

 
  wat een ervaring
Hallo Johan,

Pas vanaf week 2 ben ik ook echt oefeningen en adviezen op gaan volgen. De eerste resultaten worden al merkbaar! In plaats van meerdere aanvallen per week zijn het er nu slechts enkelen. Ik heb zeker hoop dat het er de komende weken NOG minder worden.

Bedankt dat je dit zo uitgebreid hebt uitgewerkt.

Nogmaals bedankt!

Johan de V. - RotterdamDeel deze pagina op:

 
 
 
  Copyright © 2021 stopmigraine.be | Disclaimer | Links | Design by YOURwebstek