Migraine aura

Home -> Migraine triggers -> Migraine auramigraine aura

Een migraine aura is een specifiek type migraine prodroom, of voorgevoel, dat een migraine aankondigt. Het is een symptoom of reeks van symptomen dat migrainepatiënten op voorhand laat weten dat een migraineaanval op komst is.

Enkele van de meest voorkomende aura’s zijn:

  • Slecht en troebel zicht
  • Waarnemen van blinde vlekken, lichtflitsen of strepen in zigzag vorm
  • Tintelend gevoel in de armen of benen
  • Zich zwak voelen
  • Moeilijk praten
Migraine aura effecten ontwikkelen zich gedurende vijf minuten en treden in het algemeen op tussen de twintig minuten en een uur voorafgaand aan het begin van de hoofdpijnaanval. Het zijn symptomen van wat vroeger ook wel ‘klassieke migraine’ werd genoemd. De laatste jaren hebben artsen dit veranderd in een meer wetenschappelijk verantwoorde term te weten ‘migraine met aura’. Slechts 15 tot 20% van de migrainepatiënten ervaart consequent vormen van aura’s voor een hoofdpijn begint.

Effecten van een Migraine aura

De meeste migraine aura's zijn visueel. Deze aura's worden positief visueel genoemd, omdat in plaats van het beeld vervagen of vertroebelen, er wel zaken zichtbaar blijven zoals:

  • Aura’s of Halo’s: een krans van licht of nevel om voorwerpen heen. Met name rondom lichtbronnen.
  • Knipperend of ‘zwevend’ licht: gekleurde of witte (zelden donker) vlekken die lijken te bewegen.
  • Bliksemschichten: een gekartelde of zigzaglijn die schittert en / of buigt door het gezichtsveld. De frequentie neemt vaak dusdanig toe dat de persoon op een gegeven moment verblind wordt (een white-out). Dit effect stopt meestal bij het begin van de hoofdpijn.
  • Fotofobie: een extreme gevoeligheid voor licht. Dit effect duurt vaak net zo lang als de migraineaanval zelf. 

De meeste aura's duren minder dan een uur. Migrainepatiënten die last hebben van aura’s van meer dan een uur hebben te maken met migraine met een langdurig aura. In sommige gevallen kan een migrainepatiënt de aura effecten ervaren zonder daadwerkelijke hoofdpijn te ontwikkelen. Dit wordt echter nog steeds beschouwd als een symptoom van chronische migraine. Daarentegen kan dezelfde persoon op een ander tijdstip ineens alle drie de varianten ondervinden: Migraine met aura, migraine met langdurige aura, of typische aura zonder hoofdpijn.

 

KLIK HIER VOOR MIJN UNIEKE METHODE OM
MIGRAINE DEFINITIEF TE STOPPEN

 

Of schrijf u hieronder in om op de hoogte te blijven van alle nieuwe informatie over een migraine aura en meer... :

naam:

email:
 

Laatste ervaringen 

 
  wat een ervaring
Hallo Johan,

Pas vanaf week 2 ben ik ook echt oefeningen en adviezen op gaan volgen. De eerste resultaten worden al merkbaar! In plaats van meerdere aanvallen per week zijn het er nu slechts enkelen. Ik heb zeker hoop dat het er de komende weken NOG minder worden.

Bedankt dat je dit zo uitgebreid hebt uitgewerkt.

Nogmaals bedankt!

Johan de V. - RotterdamDeel deze pagina op:

 
 
 
  Copyright © 2021 stopmigraine.be | Disclaimer | Links | Design by YOURwebstek