Migraine dieet

Home -> Migraine triggers -> Migraine dieetMigraine dieet

Onderzoekers zijn niet in staat wetenschappelijk aan te tonen waarom zo veel migrainepatiënten beweren dat er een verband bestaat tussen bepaalde voedingsmiddelen of dranken en hun hoofdpijn. Het verband bestaat echter vrijwel zeker wel. Wellicht is een migraine dieet dan de overweging waard.

Helaas zijn de oorzaken van migraine als gevolg van eten voor iedere migrainepatiënt verschillend. Het is bijvoorbeeld niet te vergelijken met het verlagen van het cholesterol waarbij de dokter iedere patiënt hetzelfde dieet mee geeft. Migrainepatiënten kunnen er daarom alleen zélf achter komen wat hun oorzaken zijn.

Opzet van een migraine dieet

De beste manier om dit te doen is met een zogenaamde (eliminatie) migraine dieet om overgevoeligheid voor bepaalde voedingsstoffen aan het licht te krijgen.

 

KLIK HIER VOOR MIJN UNIEKE METHODE OM
MIGRAINE DEFINITIEF TE STOPPEN

 

  • Stap 1 is een (eliminatie) migraine dieet om een lijst van verdachte voedingsmiddelen samen te stellen. Maar hoe stelt u deze lijst op? Hieronder volgt een situatie waaruit overgevoeligheid voor bepaalde voedingsstoffen naar voren komt:

    Een migrainepatiënt ervaart al jarenlang hoofdpijn de dag na ‘gebeurtenis X’. In een dergelijke situatie moet er terug gedacht worden aan wat er aan eten is geserveerd rondom ‘gebeurtenis X’. Welke gerechten of ingrediënten veranderden er nooit op deze dagen? En als u er een keer geen last van heeft gehad, wat was er dan wellicht anders aan de gerechten? Heeft iemand anders rond ‘gebeurtenis X’ voor het eten gezorgd? Maak zodoende een lijst van de verdachte etenswaren of dranken en verplaats jezelf naar stap 2 van het migraine dieet. 
  • Stap 2 is de moeilijkste stap in een (eliminatie) migraine dieet. Totdat er iets verdachts is geïdentificeerd, mag alles van de maaltijd die lijkt te leiden tot een hoofdpijn niet meer worden genuttigd. Daarna gaat de persoon die het migraine dieet volgt stuk voor stuk weer etenswaren uit het de verdachte maaltijd aan het dagelijkse etenspatroon toevoegen. Dit doe je met één ingrediënt tegelijk totdat je erachter bent gekomen, na het optreden van hoofdpijn, welk ingrediënt de hoofdpijn veroorzaakt. Vervolgens kan dit ingrediënt vermeden worden.

Het advies is om niet meteen te stoppen na het eerste gevonden ingrediënt!! De meeste migrainepatiënten hebben namelijk meerdere ingrediënten waar zij overgevoelig voor zijn. Als een eliminatiedieet resultaat begint te geven, is het verstandig dit door te zetten tot er zo veel mogelijk ingrediënten gevonden zijn. De kans is anders groot dat na een korte periode zonder problemen, alweer snel tegen het volgende ingrediënt wordt aangelopen waardoor hoofdpijn ontstaat.

Gecombineerde voeding binnen een migraine dieet

Voor veel migrainepatiënten is de oorzaak niet enkele losse voedingsmiddelen, maar een combinatie van voedingsmiddelen. Bijvoorbeeld: Avocado’s zijn de oorzaak bij patiënt A, maar bij patiënt B zijn avocado’s geen probleem. Maar wanneer patiënt B guacamole eet krijgt hij ineens wel hoofdpijn. Hoe komt dit? Guacamole is opgebouwd uit een aantal gemeenschappelijke veroorzakende ingrediënten zoals avocado, sap van citrusvruchten, kruiden en azijn. Patiënt B kan de voedingsmiddelen apart prima eten, maar wanneer ze gecombineerd worden ingenomen is het een veroorzakende formule voor hoofdpijn.

Op deze manier komt u wellicht achter een aantal veroorzakende factoren van uw migraine. Succes ermee en de bevindingen zie ik graag via de e-mail tegemoet zodat ik er wellicht een interessant artikel over kan publiceren op deze site!

 

KLIK HIER VOOR MIJN UNIEKE METHODE OM
MIGRAINE DEFINITIEF TE STOPPEN

 

Of schrijf u hieronder in om op de hoogte te blijven van alle nieuwe informatie over het migraine dieet en meer... :

naam:

email:
 

Laatste ervaringen 

 
  wat een ervaring
Hallo Johan,

Pas vanaf week 2 ben ik ook echt oefeningen en adviezen op gaan volgen. De eerste resultaten worden al merkbaar! In plaats van meerdere aanvallen per week zijn het er nu slechts enkelen. Ik heb zeker hoop dat het er de komende weken NOG minder worden.

Bedankt dat je dit zo uitgebreid hebt uitgewerkt.

Nogmaals bedankt!

Johan de V. - RotterdamDeel deze pagina op:

 
 
 
  Copyright © 2021 stopmigraine.be | Disclaimer | Links | Design by YOURwebstek