Roken en migraine

Home -> Migraine triggers -> Roken en migraineRoken en migraine

Bestaat er een verband tussen roken en migraine? Het juiste antwoord ligt eigenlijk tussen ‘misschien’ en ‘waarschijnlijk’ in. Er is momenteel namelijk geen enkele studie die dit specifieke verband wetenschappelijk tussen roken en migraine heeft aangetoond. Studies die het verband aantonen tussen roken en algemene chronische hoofdpijn (niet alle chronische hoofdpijn is meteen migraine) zijn wel beschikbaar, maar het exacte effect op migraine is hierin nooit aangetoond.

Een studie die het verband aantoonde tussen roken en chronische clusterhoofdpijn leverde wel verbazingwekkende resultaten op. Hoofdpijnpatiënten die hun rookgedrag dagelijks met de helft minderden gaven aan dat hun hoofdpijn frequentie afnam met maar liefst 50%!
Gedurende de studie werd de patiënten gevraagd hun rookgedrag te minderen en niet eens om volledig te stoppen met roken. Kunt u nagaan welke resultaten bereikt kunnen worden indien de patiënten helemaal stoppen met roken!

Verdere studies naar de invloed van roken op migraine

Een andere studie toonde aan dat bij 53% van de migraine patiënten die stopt met roken en daarnaast vooral gezonde voeding neemt, hun migraine volledig verdwijnt.
Daarentegen, slechts 13% van de patiënten die bleef roken maar gezonde voeding nam werd migrainevrij. Een verband met het roken lijkt dan ook op zijn plaats.

Veel migrainepatiënten zijn gevoelig voor sterke geuren zoals parfum en sigarettenrook. Anderen zijn specifiek gevoelig voor de geur van sigaretten. Er zijn er ook een hoop die zelfs allergisch zijn voor sigaret-, sigaar- en pijp rook. Voor deze mensen is rook dan ook een nachtmerrie door de gevolgen die ze erdoor ervaren.

Al deze mensen meldden dat roken of passief meeroken kan leiden tot een migraine. Soms is de rook de aanstichter, maar de rook kan ook onderdeel van een combinatie zijn (bijvoorbeeld een café vol rook en waar ook nog eens harde muziek op staat).

Deskundigen over de invloed van roken op migraine

Deskundigen en patiënten zijn het erover eens dat er een verband lijkt te bestaan tussen roken en migraine. Veel van de gevolgen van roken zijn bijzonder schadelijk voor mensen die gevoelig zijn voor hoofdpijn. Gevolgen als een verhoogde bloeddruk, ontsteking of irritatie van de sinussen en de neus en een hoger risico op een beroerte.

 

KLIK HIER VOOR MIJN UNIEKE METHODE OM
MIGRAINE DEFINITIEF TE STOPPEN

 

Of schrijf u hieronder in om op de hoogte te blijven van alle nieuwe informatie over roken en migraine en meer... :

naam:

email:
 

Laatste ervaringen 

 
  wat een ervaring
Hallo Johan,

Pas vanaf week 2 ben ik ook echt oefeningen en adviezen op gaan volgen. De eerste resultaten worden al merkbaar! In plaats van meerdere aanvallen per week zijn het er nu slechts enkelen. Ik heb zeker hoop dat het er de komende weken NOG minder worden.

Bedankt dat je dit zo uitgebreid hebt uitgewerkt.

Nogmaals bedankt!

Johan de V. - RotterdamDeel deze pagina op:

 
 
 
  Copyright © 2021 stopmigraine.be | Disclaimer | Links | Design by YOURwebstek