Abdominale migraine

Home -> Soorten migraine -> Abdominale migraineabdominale migraine

Iedereen die wel eens te maken heeft gehad met migraine zal bevestigen dat migraine niet alleen toeslaat in het hoofd. De hoofdpijn is over het algemeen het meest pijnlijke gedeelte waar een migraine opspeelt, maar er zijn nog een aantal plekken. De meeste migrainepatiënten klagen over overgevoeligheid voor fel licht, overgevoeligheid voor (luide) geluiden, geur gevoeligheid, maagpijn, krampen en overgeven. De vraag is dan ook: Heeft u last van abdominale migraine?

Soms ontstaan er tijdens een migraineaanval buikklachten zonder dat andere typische migraineklachten zoals hoofdpijn opzetten. In dit geval kan iemand last hebben van zogenaamde ‘abdominale migraine’. Een abdominale migraine is pijn, variërend van lichte pijn tot middelmatige pijn, in de buikstreek. De pijn ontstaat vooral rond de middel of daar omheen en gaat vaak gepaard met buikklachten als kramp, een opgeblazen gevoel, braken en het verlies van eetlust.

Oorzaken van abdominale migraine

Aangezien buikpijn verschillende oorzaken kan hebben, is het belangrijk andere oorzaken uit te sluiten voor een definitieve diagnose kan worden gesteld. Tijdens een abdominale migraine, is er geen oorzaak voor de pijn aan te geven. In het geval iemand voor buikklachten naar de dokter gaat en hij of zij regelmatig last heeft van migraineaanvallen is het belangrijk de dokter hiervan op de hoogte te stellen. Op deze manier kan de dokter beoordelen of er wellicht sprake is van abdominale migraine.

Deze vorm van migraine komt het meest voor bij kinderen. Kinderen die vaak last hebben van deze migraineaanvallen ervaren vaak op latere leeftijd migraine die gepaard gaat met hoofdpijn. Ondanks dat er zeker volwassenen zijn die te kampen hebben met abdominale migraine komt het toch zelden voor en net als bij andere vormen van migraine komt het meer voor bij vrouwen dan bij mannen.

Serotonine van invloed op abdominale migraine?

Ondanks dat de exacte oorzaak onbekend is, is het waarschijnlijk gerelateerd aan een tekort aan serotonine. Een tekort aan serotonine is in verschillende onderzoeken al gerelateerd aan migraine en 90% van de serotonine in het lichaam wordt aangemaakt in de maag. Een serotonine tekort veroorzaakt op en neer gaande zenuwreacties in de hersenen, waar het een migraine veroorzaakt terwijl een soortgelijk proces ook heel goed kan voorkomen in de buiksectie.

Versla uw abdominale migraine!

Toch is het mogelijk om buikklachten door abdominale migraine definitief onder controle te krijgen. Deze methode heb ik zelf ontwikkeld en in mijn zogenaamde 'Migraine Onder Controle' programma in bijna 100 pagina's. Voor meer informatie verwijs ik u graag door naar mijn programma tegen migraine.

Wilt u eerst wat meer gratis informatie over allerlei zaken rondom migraine? Schrijf u dan geheel vrijblijvend hieronder in op mijn gratis nieuwsbrief.

KLIK HIER VOOR MIJN UNIEKE PROGRAMMA OM MIGRAINE TE STOPPEN

Schrijf u hieronder in om op de hoogte te blijven van alle nieuwe informatie over abdominale migraine en meer... :

naam:

email:
 

Laatste ervaringen 

 
  wat een ervaring
Hallo Johan,

Pas vanaf week 2 ben ik ook echt oefeningen en adviezen op gaan volgen. De eerste resultaten worden al merkbaar! In plaats van meerdere aanvallen per week zijn het er nu slechts enkelen. Ik heb zeker hoop dat het er de komende weken NOG minder worden.

Bedankt dat je dit zo uitgebreid hebt uitgewerkt.

Nogmaals bedankt!

Johan de V. - RotterdamDeel deze pagina op:

 
 
 
  Copyright © 2021 stopmigraine.be | Disclaimer | Links | Design by YOURwebstek