Basilaire migraine

Home -> Soorten migraine -> Basilaire migraine

Migraine is vaak meer dan enkel wat hoofdpijn. Basilaire migraine, ook wel bekend als basilaire arterie migraine, is een buitengewoon zeldzame, maar potentieel levensbedreigende variant van de klassieke migraine met aura.

Basilaire migraine wordt veroorzaakt door vernauwing van de slagader waardoor er te weinig bloed aan de hersenen wordt geleverd. Aanvankelijk dacht men dat basilaire migraine alleen bij jonge migrainepatiënten voorkwam, maar nu blijkt dat deze vorm van migraine voor komt bij patiënten van alle leeftijden.

Tijdens een aurafase van een migraine kunnen symptomen van basilaire migraine voor de volgende gezondheidsklachten zorgen:

  • Evenwichtsverlies;
  • Dubbel zien;
  • Verlies van gezichtsvermogen;
  • Gebrek aan coordinatievermogen;
  • Gevoelloosheid aan een of beide zijden van het lichaam;
  • Lusteloosheid;
  • Duizeligheid;
  • Ernstig braken.

Klachten van basilaire migraine

Deze klachten houden normaal gesproken ongeveer een uur voor de hoofdpijn aan en verdwijnen weer wanneer de daadwerkelijke hoofdpijn begint. Het nadeel is echter dat de klachten dagen aan kunnen houden wanneer de hoofdpijn over is. Sommige mensen met basilaire arterie migraine kunnen flauw vallen gedurende de aurafase van migraine. In extreme gevallen behoort een coma ook tot de mogelijke gevolgen.

Het grote gevaar van basilaire migraine is dat deze kan leiden tot een TIA of een beroerte. Een TIA is eigenlijk een kleine vorm van een beroerte als gevolg van de tijdelijke onderbreking van bloedtoevoer naar de hersenen. In tegenstelling tot een beroerte zorgen TIA’s vaak niet meteen tot permanente hersenschade en het merendeel van de neurologische problemen zoals spraakproblemen en verlammingingsverschijnselen verbetert dan ook weer in de 24 uur na een TIA.

De basilaire slagader ligt een de achterkant van het hoofd. Basilaire migraine is meestal een ernstig bonzende hoofdpijn aan beide zijden van de achterkant van het hoofd. Dit in tegenstelling tot het vaak eenzijdiger karakter bij reguliere migraine.

KLIK HIER VOOR MIJN UNIEKE PROGRAMMA OM MIGRAINE TE STOPPEN

Schrijf u hieronder in om op de hoogte te blijven van alle nieuwe informatie over basilaire migraine en meer... :

naam:

email:
 

Laatste ervaringen 

 
  wat een ervaring
Hallo Johan,

Pas vanaf week 2 ben ik ook echt oefeningen en adviezen op gaan volgen. De eerste resultaten worden al merkbaar! In plaats van meerdere aanvallen per week zijn het er nu slechts enkelen. Ik heb zeker hoop dat het er de komende weken NOG minder worden.

Bedankt dat je dit zo uitgebreid hebt uitgewerkt.

Nogmaals bedankt!

Johan de V. - RotterdamDeel deze pagina op:

 
 
 
  Copyright © 2021 stopmigraine.be | Disclaimer | Links | Design by YOURwebstek