Cluster hoofdpijn

Cluster hoofdpijnCluster hoofdpijn treedt op in de vorm van aanvallen van hevige en eenzijdige hoofdpijn. Typisch voor cluster hoofdpijn is dat een reeks aanvallen plaatsvinden gedurende een aantal weken. Na de aanvallen is de hoofdpijn meestal voor een paar weken, maanden of zelfs jaren weg tot zich een volgende cluster van hoofdpijn ontwikkelt. Het is aan te raden om tijdens de cluster periode geen alcohol te drinken.

Wat is clusterhoofdpijn en wat zijn de symptomen?

Cluster hoofdpijn bestaat uit aanvallen van ernstige eenzijdige pijn in het hoofd. Het wordt ook wel migraine neuralgie genoemd. Elke aanval ontwikkelt plotseling, meestal zonder enige waarschuwing. Vaak voel je de pijn vooral in of rond een oog of oogkas. De pijn kan zich uitbreiden naar andere gebieden op dezelfde zijde van het hoofd. De pijn wordt soms omschreven als brandend of zeurend. Elke aanval duurt 15 tot 180 minuten, maar meestal tussen de 45 en 90 minuten. Aanvallen kunnen eenmaal per twee dagen tot acht keer per dag optreden.

De pijn tijdens een aanval is hevig. Het kan zo hevig zijn dat u onrustig wordt en niet in staat bent om te gaan liggen of te rusten omdat u zch geen raad meer weet. Sommige mensen zijn zelfs zo bang dat zij uit frustratie niet weten wat zij met de pijn aan moeten. Aanvallen komen vaak 's nachts voor en houden je wakker uit je slaap.

Tijdens zo’n aanval komen een of meerdere van de volgende symptomen ook voor: rode en tranende ogen, een loopneus, zweten in  het gezicht, zwelling van de oogleden, hangende oogleden en vernauwing van de pupil in het oog. 

Aanvallen treden meestal op in clusters (meerdere aanvallen). Dat wil zeggen dat er een aantal aanvallen van pijn optreden gedurende een periode, die vervolgens weer stoppen. Tijdens een cluster komt de pijn meestal aan dezelfde zijde van het hoofd opzetten. Elke cluster van aanvallen duurt meestal enkele weken of maanden en elke cluster wordt dan meestal gescheiden door maanden of jaren van remissie. Het kan echter sterk variëren van persoon tot persoon hoe vaak de clusters ontstaan of toeslaat.

Een vrij typisch geval is bijvoorbeeld een cluster die 6 tot 12 weken aanhoudt, een keer per jaar, of eens per twee jaar en altijd op ongeveer hetzelfde tijdstip van het jaar. Sommige mensen hebben vaker clusters en sommige minder dan de bovenstaande. In een klein aantal van de gevallen treedt een cluster van aanvallen maar eens in hun leven voor en in ongeveer 1 op de 10 gevallen zetten de aanvallen voort zonder enige remissie periodes, dit noemen ze chronische cluster hoofdpijn.

Met mijn Migraine onder controle programma kunt u binnen enkele weken op een 100% natuurlijke en veilige manier van uw migraine af zijn. Bent  ook u benieuwd naar deze volledig gegarandeerd methode? KLIK HIER

 

naam:

email:
 

Laatste ervaringen 

 
  wat een ervaring
Hallo Johan,

Pas vanaf week 2 ben ik ook echt oefeningen en adviezen op gaan volgen. De eerste resultaten worden al merkbaar! In plaats van meerdere aanvallen per week zijn het er nu slechts enkelen. Ik heb zeker hoop dat het er de komende weken NOG minder worden.

Bedankt dat je dit zo uitgebreid hebt uitgewerkt.

Nogmaals bedankt!

Johan de V. - RotterdamDeel deze pagina op:

 
 
 
  Copyright © 2021 stopmigraine.be | Disclaimer | Links | Design by YOURwebstek