Getransformeerde migraine

Home -> Soorten migraine -> Getransformeerde migraine

Migraine geeft volgens de mensen die eraan lijden een van de meest ondraaglijke pijnen die een persoon ooit ervaart. Veel migrainepatiënten zeggen dat de wetenschap dat het vanzelf weer weg gaat het enige lichtpuntje is van migraine. Voor velen is het dan ook een enorme opluchting wanneer de hoofdpijn weer voorbij is. Wetende dat aan de andere kant van de migraineaanval een opluchtend gevoel wacht is het enige dat hen helpt door de pijn heen te komen. Maar getransformeerde migraine is hier helaas een uitzondering op…

Mensen die leven met het zogenaamde getransformeerde migraine (TM) hebben echter niets om naar uit te kijken. Getransformeerde migraine is een aandoening die sommige migrainepatiënten ontwikkelen na jaren last te hebben gehad van migraine aanvallen. De meeste mensen ontwikkelen getransformeerd migraine tussen hun 20-ste en 30-ste levensjaar.

Ervaring van getransformeerde migraine

Mensen met getransformeerde migraine ervaren minder ernstige hoofdpijnaanvallen, maar de migraine komt vaker voor en op termijn kan het zelfs overgaan in dagelijks chronisch hoofdpijnsyndroom (CDH). De dagelijkse hoofdpijn is minder intens dan een migraineaanval, maar nog steeds pijnlijk, en de meeste getransformeerde migraine patiënten hebben nog steeds af en toe last van volledige migraine aanvallen.

Een minderheid van migrainepatiënten krijgt te maken met getransformeerde migraine. Degenen die ermee te maken krijgen zijn overwegend vrouwen en ongeveer 90% van hen had eerder last van migraine met aura (klassieke migraine). Opvallend is dat migraine met aura relatief zeldzaam is met minder dan 20% van alle migrainegevallen, maar dus wel oververtegenwoordigd is bij getransformeerde migraine. Een verband lijkt dan ook op zijn plaats.

Oorzaak van getransformeerde migraine

De precieze oorzaak van getransformeerde migraine is net als andere soorten migraine onbekend. Veel getransformeerde migrainepatiënten zijn zware gebruikers van pijnstillers. Zowel dagelijkse middelen als paracetamol en ibuprofen als voorgeschreven medicatie zoals Vicodin of Darvon worden dan ook veel door hen gebruikt. Sommige migrainepatiënten nemen ze zelfs dagelijks, of ze nu een migraineaanval hebben of niet. Ondanks dat algemeen bekend staat dat het zeer slecht voor de gezondheid is, geloven ze in een preventieve werking.

TM patiënten van dit type zijn bijzonder moeilijk te behandelen vanwege een ontwikkelde immuniteit voor pijn medicatie. De eerste stap in de behandeling van deze patiënten is om ze ‘los te weken’ van hun dagelijkse medicatie. Soms is alleen deze stap al voldoende voor het stoppen van de minder erge chronische hoofdpijn. Eenmaal los van medicatie, is hun migraine vaak beheersbaar met een regulier behandelingsschema zoals dat van andere migrainepatiënten.

KLIK HIER VOOR MIJN UNIEKE PROGRAMMA OM MIGRAINE TE STOPPEN

Schrijf u hieronder in om op de hoogte te blijven van alle nieuwe informatie over getransformeerde migraine en meer... :

naam:

email:
 

Laatste ervaringen 

 
  wat een ervaring
Hallo Johan,

Pas vanaf week 2 ben ik ook echt oefeningen en adviezen op gaan volgen. De eerste resultaten worden al merkbaar! In plaats van meerdere aanvallen per week zijn het er nu slechts enkelen. Ik heb zeker hoop dat het er de komende weken NOG minder worden.

Bedankt dat je dit zo uitgebreid hebt uitgewerkt.

Nogmaals bedankt!

Johan de V. - RotterdamDeel deze pagina op:

 
 
 
  Copyright © 2021 stopmigraine.be | Disclaimer | Links | Design by YOURwebstek