Hemiplegische migraine

Home -> Soorten migraine -> Hemiplegische migraineHemiplegische migraine

Er zijn diverse soorten veelvoorkomende migraine waaronder de klassieke migraine de meest voorkomende variant is. Een daarentegen bijzonder zeldzame maar des te gevaarlijke migrainevariant is de zogenaamde hemiplegische migraine.

Hemiplegische migraine is een variant met zeer bijzondere en gevaarlijke symptomen. Voorbeelden hiervan zijn:

  • Een plotselinge eenzijdige zwakte- of verlammingsaanval die meestal optreedt gedurende de aura fase van migraine.
  • Verslapping slaat meestal toe in het gezicht, armen of benen.
  • Indien de verslapping aan de rechterkant van het lichaam voorkomt, is het mogelijk dat de patient een verstoorde spraak krijgt.
  • Een milde aanval in het hoofd kan de oorzaak zijn van daarop volgende hemiplegische migraine.
  • Na de verlammingsverschijnselen volgt een nieuwe migraineaanval.
  • De verlamming kan vanaf een uur tot enkele dagen aanhouden, maar verdwijnt meestal binnen 24 uur.
  • Duizeligheid, dubbel zien, moeite met lopen en het behouden van het evenwicht zijn allemaal zaken die als gevolg van hemiplegische migraine op kunnen treden.

Hemiplegische migraine is overwegend genetisch bepaald en hemiplegische migrainepatiënten hebben meestal een eerste of tweedegraads familielid (bijv. ouders, broer, zus, tante, oom of neef) die ook last heeft van hemiplegische migraine.

Aangezien hemiplegische migraine voor de patient vaak als een kleine hoofdtrauma aanvoelt, wordt mensen die hier last van hebben aanbevolen om fysieke inspanning te vermijden. In gezinnen waar iedereen last heeft van migraineproblemen, die vaak ontstaan in de jeugd, wordt daarom afgeraden om te sporten.

Hemiplegische migraine erfelijk bepaald?

Er zijn voor hemiplegische migraine verschillende erfelijke aanwijzingen gevonden die wijzen op een erfelijke overeenkomst. Als u daarom last heeft van dit type migraine, maar uw kinderen nog geen klachten hebben is het aan te raden hiervoor een test uit te voeren.

Dit type migraine is des te meer verontrustend, omdat de symptomen overeenkomen met beroertesymptomen. Het positieve verschil is dat in de meeste gevallen de symptomen bij een hemiplegische migraine binnen 24 uur verdwijnen. Medicijngebruik bij dit type migraine is vaak anders dan bij normalere vormen van migraine omdat er vaak geen reactie op reguliere medicatie volgt. Hierdoor wordt vaak medicatie tegen epilepsie gebruikt wat aanzienlijk gevaarlijker is.

KLIK HIER VOOR MIJN UNIEKE PROGRAMMA OM MIGRAINE TE STOPPEN

 

Schrijf u hieronder in om op de hoogte te blijven van alle nieuwe informatie over hemiplegische migraine en meer... :

naam:

email:
 

Laatste ervaringen 

 
  wat een ervaring
Hallo Johan,

Pas vanaf week 2 ben ik ook echt oefeningen en adviezen op gaan volgen. De eerste resultaten worden al merkbaar! In plaats van meerdere aanvallen per week zijn het er nu slechts enkelen. Ik heb zeker hoop dat het er de komende weken NOG minder worden.

Bedankt dat je dit zo uitgebreid hebt uitgewerkt.

Nogmaals bedankt!

Johan de V. - RotterdamDeel deze pagina op:

 
 
 
  Copyright © 2021 stopmigraine.be | Disclaimer | Links | Design by YOURwebstek