Wat zijn de oorzaken van hormonale migraine?

Hormonale migraineHormonale migraine, met in het bijzonder menstruele migraine, is een vorm van migraine die te maken heeft met de hormonale situatie bij vrouwen. Ondanks dat er geen exacte oorzaak vast staat, heeft onderzoek onder mensen die lijden aan migraine aangetoond dat hormonale migraine kan worden gelinkt aan drie mogelijke oorzaken.

Invloed van oestrogeen

Een eerste oorzaak is een sterke daling van het oestrogeen voordat de menstruatie begint. Deze daling zorgt ervoor dat vrouwen regelmatig last kunnen hebben van migraine. Vrouwen die de pil slikken merken dit vooral wanneer zij in de pil vrije week zitten. Tijdens de menstruatie is het oestrogeengehalte vaak erg laag, waardoor veel vrouwen in deze periode te kampen hebben met migraine. Tijdens de laatste maanden van de zwangerschap zie je precies het tegenovergestelde. In deze maanden is het oestrogeengehalte meestal erg hoog waardoor de migraineaanvallen juist afnemen. 

Prostaglandinen

De tweede oorzaak is de toename van prostaglandinen die in het lichaam voorkomt tijdens het afstoten van het endometrium. Prostaglandines zijn chemische stoffen in het lichaam die ontstekingen en pijn kunnen veroorzaken. Deze pijn kan lijden tot migraine. Verder wordt aangenomen dat er prostaglandinen zijn die verkramping van bloedvaten veroorzaken, wat een grote rol kan spelen bij het ontstaan en aanhouden van migraine en hoofdpijn. 

Tekort aan magnesium

De derde oorzaak die gelinkt kan worden aan het ontstaan van migraine is een tekort aan magnesium tijdens de menstruatie. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat de hoeveelheid magnesium in het bloed daalt tijdens de maandelijkse cyclus.

Magnesium is een van de meest belangrijke mineralen als het gaat om het regelen van de migraine en hierdoor kan een tekort aan magnesium in uw systeem ertoe leiden dat u gevoeliger wordt voor migraine. Om te voorkomen dat de hoeveelheid magnesium te ver terug loopt, is het verstandig om dagelijks een magnesium supplement te nemen en deze hoeveelheid licht te verhogen in de tweede helft van jouw cyclus.

Op een natuurlijke manier van migraine af! 

Naast bovenstaande manieren om hormonale migraine tegen te gaan, is er ook een geheel natuurlijke manier om van hormonale migraine af te komen. Ik heb namelijk, na zelf ook jaren lang met zware migraine te maken hebben gehad, een 100% gegarandeerde methode tegen migraine ontwikkeld die heel makkelijk vanuit huis gevolgd kan worden vanaf slechts enkele minuten per dag! 

Benieuwd naar deze volledig gegarandeerde methode om binnen enkele weken volledig van uw migraine bevrijd te zijn? Klik HIER !

naam:

email:
 

Laatste ervaringen 

 
  wat een ervaring
Hallo Johan,

Pas vanaf week 2 ben ik ook echt oefeningen en adviezen op gaan volgen. De eerste resultaten worden al merkbaar! In plaats van meerdere aanvallen per week zijn het er nu slechts enkelen. Ik heb zeker hoop dat het er de komende weken NOG minder worden.

Bedankt dat je dit zo uitgebreid hebt uitgewerkt.

Nogmaals bedankt!

Johan de V. - RotterdamDeel deze pagina op:

 
 
 
  Copyright © 2021 stopmigraine.be | Disclaimer | Links | Design by YOURwebstek