Migraine behandeling bij kinderen

Home -> Middelen tegen migraine -> Migraine bij kinderenmigraine bij kinderen

Het laatste wat de meeste ouders willen is hun kind volstoppen met medicijnen als behandeling van migraine. Echter, met een kind als migrainepatiënt, hebben de meeste ouders vaak het gevoel dat ze geen andere keuze hebben om migraine snel te verminderen. En met een percentage van 10-28% van de kinderen onder de leeftijd van 19 als migrainepatiënt komt deze kwestie maar al te vaak voor!

Toch is dit niet waar. De meeste kinderartsen zullen zelfs als eerste alternatieve behandelingen als medicatie aanraden vanwege veiligheidsredenen voor de kinderen. Er zijn dan ook zat behandelingen beschikbaar voor kinderen met migraine waarbij geen medicijnen gebruikt worden.

Een veelvoorkomende behandeling waarbij geen medicijnen worden gebruikt is de temperatuur therapie. De toepassing van een warme of koude doek verlicht de pijn voor veel patiënten. Breng de warme of koude doek aan op het gebied waar de pijn het hevigst is.

Slaap verzacht vaak de pijn bij volwassen migrainepatiënten. De duur van de migraine bij kinderen is meestal korter dan die van een volwassene waardoor slaap in de meeste gevallen voor hen minder bruikbaar is. Voor een volwassene kan een dutje in een donkere, rustige omgeving het mogelijk maken om de migraine te verhelpen.

Routine als middel tegen migraine bij kinderen

Planning kan van groot belang zijn bij het verminderen van de hoeveelheid migraine bij kinderen. In tegenstelling tot volwassenen, die stress ervaren op een acuut moment, ervaren kinderen meestal een constant stress niveau (bijvoorbeeld gedurende het schooljaar). Het werken met een vaste routine, bijvoorbeeld om te ontspannen en om te gaan slapen, helpt veel jonge migrainepatiënten bij het verminderen van de migraineklachten.

Ontspanning wordt steeds vaker als eerste behandeling gekozen bij kinderen die te maken hebben met regelmatige migraine. Onderzoeken over dit onderwerp tonen aan dat meer dan de helft van de jeugdige patiënten die deze technieken toepast minder vaak migraine ervaart. Helaas moet er wel bij gezegd worden dat de intensiteit van de pijn tijdens de migraine niet minder wordt.

Zoals u ziet zijn er voor kinderen vele mogelijkheden om migraine te behandelen waarbij wel rekening moet worden gehouden dat zeker de behandelingen zeker niet voor iedereen geschikt zijn en baat hebben!

KLIK HIER VOOR MIJN UNIEKE PROGRAMMA OM MIGRAINE TE STOPPEN

Schrijf u hieronder in om op de hoogte te blijven van alle nieuwe informatie over migraine bij kinderen en meer... :

naam:

email:
 

Laatste ervaringen 

 
  wat een ervaring
Hallo Johan,

Pas vanaf week 2 ben ik ook echt oefeningen en adviezen op gaan volgen. De eerste resultaten worden al merkbaar! In plaats van meerdere aanvallen per week zijn het er nu slechts enkelen. Ik heb zeker hoop dat het er de komende weken NOG minder worden.

Bedankt dat je dit zo uitgebreid hebt uitgewerkt.

Nogmaals bedankt!

Johan de V. - RotterdamDeel deze pagina op:

 
 
 
  Copyright © 2021 stopmigraine.be | Disclaimer | Links | Design by YOURwebstek