Migraine bij ouderen

Home -> Soorten migraine -> Migraine bij ouderenMigraine bij ouderen

Vergrijzing is onderdeel van het leven. Verouderen betekent vaak dat men kwetsbaarder en vatbaarder wordt voor ziekten, maar daarentegen kan het een zegen zijn op het gebied van migraine. Slecht 2-10% van de senioren heeft namelijk last van migraine (in tegenstelling tot 28% van de volwassenen onder de 65) waarbij opgemerkt moet worden dat ook in het geval van migraine bij ouderen de vrouwen meer last hebben van migraine dan mannen.

Migraine komt voor op alle leeftijden, maar bereikt een piek rond het 40e levensjaar. De meeste mensen geven aan dat de hoeveelheid migraineaanvallen na hun 40e jaar daalt. Veel migrainepatiënten die al jaren eronder lijden, ervaren de grootste daling in hoeveelheid en ernst van de aanvallen na hun 55e levensjaar.

Circa 2/3 van de migrainepatiënten krijgt na hun 65e levensjaar geen aanvallen meer. De uitzonderingen die na hun 65e toch last blijven houden van migraine gaven wel aan dat er na deze leeftijd een flinke reductie is ernst, hoeveelheid en frequentie van de aanvallen. Ook ervaren mensen na hun 65e minder snel buikklachten tijdens de migraine wat bij jongere migrainepatiënten juist wel veelvuldig voorkomt.

Keerzijde van migraine bij ouderen

De keerzijde hiervan is dat senioren migrainepatiënten van 65 jaar of ouder meer risico lopen op blijvende invaliditeit dan jongere migrainepatiënten. Ook hebben veel therapeuten moeite met het behandelen van ouderen omdat veel middelen en technieken bij migraine bij ouderen alleen resultaat hebben opgeleverd bij jongere patiënten en hebben senioren relatief vaker last van bijwerkingen of overgevoeligheid voor bepaalde medicijnen. Dit maakt het behandelingsrisico voor veel therapeuten te groot waardoor al snel gezegd wordt dat behandeling niet mogelijk is.

Het komt zelden voor dat migraine en chronische hoofdpijn na het 50ste levensjaar ontstaat en indien dit het geval is, is het raadzaam om een dokter te raadplegen om de oorzaak te laten onderzoeken. Het ontstaan van migraine na het 50ste levensjaar is zeker niet uitgesloten, maar vaak is er nog een andere oorzaak voor te vinden.

Indien u als oudere migraine ervaart is het daarom slim om de werkelijke oorzaak van deze migraine te vinden. Ook voor ouderen is mijn ontwikkelde Migraine Onder Controle programma zeer doeltreffend in de behandeling en controlering van uw migraine aanvallen. Voor de oplossing tegen uw migraine verwijs ik u dan ook graag door naar de volledige natuurlijke en gegarandeerde manier om uw migraine te behandelen.

 

KLIK HIER VOOR MIJN UNIEKE PROGRAMMA OM MIGRAINE TE STOPPEN

Schrijf u hieronder in om op de hoogte te blijven van alle nieuwe informatie over migraine bij ouderen en meer... :

naam:

email:
 

Laatste ervaringen 

 
  wat een ervaring
Hallo Johan,

Pas vanaf week 2 ben ik ook echt oefeningen en adviezen op gaan volgen. De eerste resultaten worden al merkbaar! In plaats van meerdere aanvallen per week zijn het er nu slechts enkelen. Ik heb zeker hoop dat het er de komende weken NOG minder worden.

Bedankt dat je dit zo uitgebreid hebt uitgewerkt.

Nogmaals bedankt!

Johan de V. - RotterdamDeel deze pagina op:

 
 
 
  Copyright © 2021 stopmigraine.be | Disclaimer | Links | Design by YOURwebstek