Help! Ik heb oogmigraine ...

Home -> Soorten migraine -> Oogmigraine en oculaire migraineOogmigraine en oculaire migraine

... aldus een collega van me. Na lange tijd met hoofdpijn te maken zat er voor haar niets anders op dan een keer langs te dokter te gaan. Deze was duidelijk in zijn oordeel: Oogmigraine! Ook wel bekend als oogheelkundige of oculaire migraine.

Oogmigraine is een veelvoorkomende variant van migraine en wordt door veel mensen ook wel oculaire of oogheelkundige migraine genoemd. De een ervaart er enorm veel last van, terwijl de ander te maken heeft met een vrijwel pijnloze variant. Bij deze vorm van migraine heeft de migrainepatiënt vaak te maken met visuele problemen rondom de blinde vlek in het gezichtsveld, wat veelal gepaard gaat met hoofdpijn.

Symptomen van oogmigraine

De visuele symptomen van oogmigraine zijn gerelateerd aan het scotoom (medische term voor de blinde vlek in het gezichtsveld). De mogelijke symptomen zijn zeer uiteenlopend. De een ervaart flikkeringen, zwarte vlekken of dubbel zien en de ander ziet met één oog vrijwel niets meer. In het geval van mijn collega kwam het erop neer dat ze blinde vlekken zag en het beeld met één oog wazig was. De diagnose was dan ook vrij makkelijk te maken!

Zoals beschreven ervaart de ene persoon met oogmigraine regelmatig een kloppende pijn aan één kant van het hoofd terwijl een andere persoon vrijwel geen pijn ervaart. Ongeacht of er nu wel of geen pijn wordt gevoeld, de reden achter de migraine kan in beide gevallen gelijk zijn: Ontsteking van zenuwen en bloedvaten die de hersenen omringen en de verandering van de bloedstroom die bijdraagt aan de visuele symptomen van oculaire migraine.

Een oogheelkundige migraine aanval kan van enkele minuten tot soms wel een half uur aanhouden. Ondanks dat de visuele effecten anders doen geloven, schaadt deze vorm van migraine het oog niet permanent.

Onthoudt echter dat het ondanks de ‘schadevrij vorm’ toch van belang is een arts te raadplegen indien er vaak sprake is van oogmigraine. Dit omdat een oogmigraine in het dagelijks leven grote onverwachte risico’s met zich mee kan brengen. Denk uzelf maar eens in wat er kan gebeuren wanneer u een aanval krijgt wanneer u op de snelweg rijdt of wanneer u net op de fiets een druk kruispunt oversteekt. Een ongeluk zit in een klein hoekje!

Exacte oorzaak van oogmigraine en oculaire migraine

De exacte oorzaak van oculaire migraine is nog altijd niet wetenschappelijk aangetoond en wetenschappelijk genezen. Uit onderzoek blijkt echter dat er genoeg mensen zijn die deze oogheelkundige migraine variant goed onder controle kunnen houden. Het is hierbij wel belangrijk om goed te bepalen welke migraine triggers verantwoordelijk zijn voor een migraine. Zelf heb ik hier ook vele maanden onderzoek naar gedaan en ben ik tot een eigen gegarandeerde oplossing tegen migraine gekomen. Zoals bij anders vormen van migraine kunnen stress, vermoeidheid, alcohol, sigaretten, bepaalde voedingsmiddelen en cafeïne ook bij oogmigraine belangrijke triggers zijn.

Wanneer de migrainepatiënt weet wat zijn of haar migraine triggers zijn, is het vaak gemakkelijker om de migraine onder controle te houden. Om erachter te komen welke factoren van invloed zijn op uw migraine, is het handig om een zogenaamd migraine logboek bij te gaan houden. Hierin kunnen de aanvallen van oogheelkundige migraine bijgehouden worden en kan gemonitord worden wat er (voor opvallends) is gebeurd rondom de migraineaanval.

Voor mensen die lange tijd achter elkaar naar hetzelfde punt staren, bijvoorbeeld wanneer men achter een computer of televisie zit, is het aan te bevelen om gebruik te maken van oogoefeningen. Rol de ogen, kijk omhoog en omlaag en vervolgens van links naar rechts. Op deze manier worden de oogspieren gestrekt. Verder schijnt het te helpen om een tijdje naar iets groens of een andere koele kleur te kijken om de ogen zodoende te ontspannen.

Ik heb mijn collega bovenstaande tips in ieder geval meegegeven.... Kijken wat ze ermee gaat doen. Verder heb ik haar mijn Migraine Onder Controle programma gegeven. Een 100% natuurlijk en volledig gegarandeerd programma tegen migraine. Voor meer informatie klikt u naar het complete programma.

Schrijf u hieronder in om op de hoogte te blijven van alle nieuwe informatie over oogmigraine en meer... :

naam:

email:
 

Laatste ervaringen 

 
  wat een ervaring
Hallo Johan,

Pas vanaf week 2 ben ik ook echt oefeningen en adviezen op gaan volgen. De eerste resultaten worden al merkbaar! In plaats van meerdere aanvallen per week zijn het er nu slechts enkelen. Ik heb zeker hoop dat het er de komende weken NOG minder worden.

Bedankt dat je dit zo uitgebreid hebt uitgewerkt.

Nogmaals bedankt!

Johan de V. - RotterdamDeel deze pagina op:

 
 
 
  Copyright © 2021 stopmigraine.be | Disclaimer | Links | Design by YOURwebstek