Wat is vestibulaire migraine?

Vestibulaire migraine

Home -> Soorten migraine -> Vestibulaire migraine

Wat vestibulaire migraine is een vraag die ik regelmatig te horen krijg? In dit artikel kom ik terug op deze vorm van migraine en bespreek ik de oorzaken en wat er tegen te doen is.

Vestibulaire migraine is een variant van migraine waarbij in plaats van hoofdpijn, duizeligheid het meest belangrijkste kenmerk is. Patiënten ervaren meestal uit het niets een hevige duizeligheid en hebben het idee/gevoel dat zij op een niet vlakke ondergrond staan. Ook is de patiënt gevoelig voor licht of geluid en kan hierdoor misselijk worden of overgeven. Deze periode van vestibulaire migraine kan enkele minuten tot soms zelfs uren aanhouden.

Ook is er een chronische vorm waar mensen een constant gevoel van onbalans hebben. In veel van de gevallen hebben de mensen waarbij vestibulaire migraine verschijnt een voorgeschiedenis van migraine. Deze vorm van migraine is een variant die niet vaak voorkomt.

 

Oorzaken van vestibulaire migraine

Het is vrijwel zeker dat het een erfelijke aandoening is. De hersenen van patiënten zien er op een MRI normaal uit, maar wel wordt de aandoening van de migraine waargenomen. Er wordt nog steeds onderzoek gedaan naar de werking achter vestibulaire migraine. Bij vestibulaire migraine lijkt er hyperexcitabiliteit in de hersenstam te zitten, dat is een overlapping met het evenwichtsorgaan die ons in staat stelt om onze balans in bedwang te houden, dit is dus wat de duizeligheid veroorzaakt. Hoe vaak komen vestibulaire migraine voor en wie wordt het meest getroffen?

Vestibulaire migraine komt vaker voor dan astma en diabetes gecombineerd en het komt vaker voor bij vrouwen dan bij mannen, ongeveer drie op één. Vrouwen hebben in het begin vaak migraine in de adolescentie wanneer hun hormonen een kick krijgen. Jongens kunnen migraine krijgen in de kindertijd. Het gemiddelde begin van migraine is vanaf de tienerjaren tot 40 jaar.

Het is ook mogelijk dat ze meer voorkomen dan we denken, maar ze niet of verkeerd gediagnosticeerd worden. De ziekte van Ménière vormt duizeligheid die optreedt bij oudere patiënten of goedaardige positionele vertigo, waarbij patiënten kort periodes van duizeligheid ervaren van seconden tot minuten wanneer zij op een bepaalde manier met hun hoofd bewegen. Positionele vertigo periodes wordt veroorzaakt door een aandoening in de binnenoor die te behandelen is door handmatige bewegingen van het hoofd. Met vestibulaire migraine zijn mensen uiterst gevoelig voor beweging, maar ze lijken meer gevoelig te zijn voor migraine triggers zoals TL-verlichting of het drinken van alcohol. Alle migraine triggers hebben invloed op deze patiënten.


Benieuwd naar de oplossing? Met mijn Migraine onder controle programma kunt u op een 100% natuurlijke en veilige manier van uw migraine af komen. KLIK HIER

naam:

email:
 

Laatste ervaringen 

 
  wat een ervaring
Hallo Johan,

Pas vanaf week 2 ben ik ook echt oefeningen en adviezen op gaan volgen. De eerste resultaten worden al merkbaar! In plaats van meerdere aanvallen per week zijn het er nu slechts enkelen. Ik heb zeker hoop dat het er de komende weken NOG minder worden.

Bedankt dat je dit zo uitgebreid hebt uitgewerkt.

Nogmaals bedankt!

Johan de V. - RotterdamDeel deze pagina op:

 
 
 
  Copyright © 2021 stopmigraine.be | Disclaimer | Links | Design by YOURwebstek